Είναι γνωστό από την ιστορία ότι στην αρχαιότητα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κεραμικά σκεύη για μαγείρεμα, έτσι οι αρχαιολόγοι τα βρίσκουν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ένα από τα παλαιότερα πήλινα καζάνια, άνω των 3.000 ετών, βρέθηκε στην Κίνα. Αυτά τα στρογγυλά πήλινα καζάνια πιστεύεται ότι είναι οι πρόγονοι της σύγχρονης ψησταριάς KAMADO BONO.
Με το πέρασμα των αιώνων, οι άνθρωποι ανέπτυξαν τα απλά πήλινα σκεύη και τα χρησιμοποιούσαν για να προετοιμάσουν μια ποικιλία από πιάτα, μαγειρεύοντας φαγητό με διάφορους τρόπους. Οι Ινδοί άρχισαν να χρησιμοποιούν πήλινους φούρνους tandoor ενώ οι Ιάπωνες το «mushikamado» με το οποίο άχνιζαν ρύζι για οικογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες ιδιαίτερες ιαπωνικές τελετές! Το Mushikamado είναι ένα στρογγυλό πήλινο δοχείο με θολωτό καπάκι, το πιο σύνηθες στη Νότια Ιαπωνία. Απο την αρχαιότητα οι Ιάπωνες το ανέπτυξαν ακόμη περισσότερο για να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία εξάτμισης τελειοποιώντας τον σχεδιασμό των αμορτισέρ και άρχισαν να χρησιμοποιούν κάρβουνο αντί για ξύλο. Το mushikamado ήρθε στην προσοχή των Αμερικανών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.