Τα κομμάτια μήλου εκτιμώνται ιδιαίτερα στον γαστρονομικό κόσμο λόγω του ευχάριστου αρώματος και του γλυκού καπνού τους. Ιδανικό για όλα τα είδη κρέατος. Μουλιάστε τα κομμάτια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Όταν όλα είναι έτοιμα για κάπνισμα, τοποθετήστε τα κομμάτια στο κουτί του καπνιστηρίου ή τυλίξτε τα σε τρυπημένο αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε χόβολη ή στα κάρβουνα. Όταν τα κομματάκια αρχίσουν να βγάζουν καπνό, τοποθετήστε το φαγητό στη σχάρα και κλείστε το καπάκι. Το καπάκι της ψησταριάς πρέπει να είναι κλειστό ώστε το καπνιστό φαγητό να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση.